13ο Ετήσιο Συνέδριο

Παχυσαρκία & Μεταβολικές Διαταραχές: Διαχρονική προσέγγιση
02 Νοεμβρίου 2013, Αθήνα (Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου)

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ), σας καλωσορίζουμε στο 13ο Ετήσιο Συνέδριο της Εταιρίας μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2013 στο Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα.

Παρά την κοινωνικοοικονομική και ηθική κρίση και τις επιπτώσεις της και στα επιστημονικά δρώμενα, η Εταιρία μας θεωρεί ότι οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στην Παχυσαρκία και τα Μεταβολικά Νοσήματα μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της σημερινής αλλά και των επόμενων γενεών.

Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η Παχυσαρκία αποτελεί μία χρόνια νόσο και ένα μείζον πρόβλημα Υγείας και μας υποχρεώνει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να την αντιμετωπίσουμε. Η πρόληψη της Παχυσαρκίας είναι σημαντική και τα προγράμματα πρόληψης που είναι σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία. Όμως, μέχρι τότε, πρέπει να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας με ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση, ρεαλιστικούς στόχους και να θεραπεύσουμε την συν-νοσηρότητα και τις επιπλοκές.

Οι αλλαγές στη ζωή μας επιβάλλουν και αλλαγές στη διοργάνωση του Συνεδρίου μας. Ο καθιερωμένος χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου παραμένει η Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Το Συνέδριο φέτος θα γίνει στο Κέντρο της Αθήνας, μια περιοχή που έχει ανάγκη απ’όλους μας για να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη, με εύκολη πρόσβαση, σ’ένα ιδιαίτερα όμορφο χώρο, το Μουσείο του Αυτοκινήτου που αξίζει να επισκεφθείτε. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του διαθέσιμου χρόνου του μάχιμου κλινικού γιατρού στον οποίο κυρίως απευθυνόμαστε, προτιμήσαμε να αφιερώσουμε μια ολόκληρη ημέρα στο Συνέδριο αυτό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 Στρογγυλά Τραπέζια (Εφηβεία, Αναπαραγωγική Ηλικία και Τρίτη Ηλικία) καθώς και 6 διαλέξεις.

Στόχος μας, ως κατ’ εξοχήν διαδραστικής εταιρίας, είναι να γίνει σαφής αναφορά στα ειδικά θέματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση της Ιατρικής της Παχυσαρκίας και των Μεταβολικών Νοσημάτων και να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των διαφορετικών Ιατρικών Ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη θεραπεία των ασθενών μας. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους ασθενείς μας να ωφεληθούν από τις τελευταίες επιστημονικές θεραπευτικές εξελίξεις σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και δίνει νόημα στην ποιοτική συνεχιζόμενη επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση όλων μας.

Σας περιμένουμε με χαρά, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άλλους επαγγελματίες υγείας, για μια εποικοδομητική και χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και ιδεών.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΑΜΕΔΙ

Γεώργιος Πανοτόπουλος

Share it

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαιάνδρου 23
115 28, Αθήνα
+30 210 7211845

Αναζήτηση