Αθανάσιος Μιχαλόπουλος

Παθολόγος - Διαβητολόγος

Athanasios MichalopoulosΓεννήθηκα στην Κέρκυρα το 1952. Το 1976 πήρα το πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Λίαν καλώς».

Το 1985 μετά την εκπαίδευση στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μου δόθηκε ο τίτλος της ειδικότητας της Παθολογίας. Το 1986 και μετά άσκηση διάρκειας ενός έτους στο Διαβητολογικό Κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσ/μείου Αθηνών απέκτησα την εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη όπως και την άδεια διεύθυνσης Διαβητολογικού Ιατρείου. Κατά τα έτη 1987-88, εργάστηκα σαν εξωτερικός βοηθός στη Διαβητολογική Κλινική του νοσοκομείου King’s College του Λονδίνου. Από τότε εργάζομαι στην Κέρκυρα σαν ελεύθερος επαγγελματίας με κύρια αντικείμενα το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τη Διατροφή.

Από το 2006 μέχρι το 2009 υπήρξα συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός υπεύθυνος του εξωτερικού ιατρείου Παχυσαρκίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

To 2007 μου απενεμήθη από τη Διεθνή Εταιρία Μελέτης Παχυσαρκίας (International Association for the Study of Obesity –IASO)  ο τίτλος του SCOPE Fellow (Specialist Certification of Obesity Professional Education programme).

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Παχυσαρκίας του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) την οποία έχω υπηρετήσει από τη θέση του μέλους του ΔΣ, του γεν. γραμματέα και του προέδρου. Από το 2001 είμαι συνδιοργανωτής του ετήσιου Συνεδρίου Παχυσαρκίας της Κέρκυρας  που διοργανώνει η Εταιρία μας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας (ΕΔΕ), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Μελέτης της Παχυσαρκίας (EASO) και της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρίας (EASD).

Συμμετέχω ανελλιπώς στα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια για το Σακχ. Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Έχω κληθεί σαν ομιλητής σε θέματα Παχυσαρκίας, Διατροφής και Σακχ Διαβήτη σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις που έχουν οργανώσει  επιστημονικές όπως και φαρμακευτικές εταιρείες. Στα πλαίσια του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας διοργανώνω εκπαιδευτικές συναντήσεις για το κοινό και τους μαθητές σε θέματα Σακχ. Διαβήτη, Παχυσαρκίας και Διατροφής. Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικές εργασίες  και πολυκεντρικές μελέτες και έχω δημοσιεύσει «Οδηγίες για την αντιμετώπιση της παιδικής Παχυσαρκίας».

Μιλώ άριστα τα Αγγλικά και πολύ καλά τα Γερμανικά. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.

Διαβάστηκε 7405 φορές

Share it

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαιάνδρου 23
115 28, Αθήνα
+30 210 7211845

Αναζήτηση